СВЯТ

Пакистан затваря границите си за депортирани свои граждани

Пакистан спира да приема свои граждани, депортирани от ЕС. Това обяви вътрешният министър на страната Чадри Нисан Али Хан. Исламабад изтъкна като мотив за решението си „огромни злоупотреби” от страна на Съюза. Международни наблюдатели се опасяват, че и други държави, изходни за мигранти, тръгнали към ЕС, могат да последват примера на Пакистан.

Министърът на страна обясни, че временно се замразява споразумението от 2010 г. с всички държави от ЕС за депортиране на нелегални имигранти, като единственото изключение остава Великобритания. Али Хасан се оплака, че пакистански граждани често били депортирани с обяснението, че са терористи.

„Това е неприемливо и затова няма да позволяваме на самолети, връщащи депортирани имигранти, да кацат тук “, казва той. Според него споразумението предвиждало пакистанските власти да удостоверяват самоличността на имигрантите преди депортирането им, но досега страните от ЕС не изпълнявали това условие. Според данни на пакистанското МВР 90 хиляди души от цял свят са били върнати в страната само през миналата година.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...