US колонизацията на Eвропа, БЪЛГАРИЯ

Без отказ от ГМО в отделните страни членки на ЕС

Меглена Кунева
Вицепремиерът по европейските въпроси Меглена Кунева

Не може да се осигури юридическа база за налагане на индивидуална забрана за ГМО в отделни държави на ЕС. Това заяви вицепемиерът Меглена Кунева в Народното събрание, като добави, че България води рестриктивна политика срещу генномодифицираните организми и е за възможността всяка страна да решава сама за себе си.

Гледаме сериозно на въпроса за европейския регламент, позволяващ на отделните страни членки да ограничават или забраняват ГМО храни и фуражи на своя територия, посочи Кунева. В европейските институции това е актуален въпрос, поставен и в хода на преговорите със САЩ за Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ).

Повечето делегации в Европейския съвет обаче са скептични относно опцията за отказване, тъй като това може да не предложи ефективно правно решение на въпроса и да отслаби пазара, разясни Кунева пред депутатите. България очаква правно становище от институциите на ЕС. Споделяме опасенията на редица държави, че лисващата оценка на въздействие на проекта ще е проблем, когато заговорим за нанасяне на глоби, добави още вицепремиерът.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...