СВЯТ

Поредно варварство на “Ислямска държава” в Палмира

Храмът Баал-Шамин в Палмира, взривен от "Ислямска държава"Бойци на “Ислямска държава” екзекутираха трима сирийци от Палмира, като ги завързаха за колони в античния град и ги взривиха, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП), цитиран от Франс прес.

Според активиста от Палмира Халед ал Хомси групировката не е информирала жителите на града кои са тримата екзекутирани, нито защо са били осъдени на смърт.

“Никой не присъства на екзекуциите, “Ислямска държава” забрани достъпа до мястото”, каза той за АФП.

Палмира се на 210 км от сирийската столица Дамаск, известен като Перлата на пустинята и е част от културното наследство на ЮНЕСКО.

“Ислямска държава” пое контрола върху него през май. Джихадистите унищожиха безценни обекти в древния град, като Триумфалната арка и светилището на Баал, които са на над 2000 години.

ИД остана без храна и вода

Междувременно вследствие на масираните военно-въздушни удари на руската авиация в Сирия джихадистите изпитват остър недостиг на храна и вода, предаде РИА Новости.

“Ударите на руската авиация по позиции на терористите нарушиха основните им канали за снабдяване с продоволствия, боеприпаси, гориво и медикаменти”, съобщава неназован източник от сирийското разузнаване.

По думите на източника най-остър е недостигът на храна и питейна вода, каквито на места терористите имат максимум още за седмица. Най-големи трудности изпитват отрядите, действащи в провинциите Идлиб, Хомс и северните райони на Латакия, където продължава настъплението на сирийската правителствена армия.

Сирийското разузнаване цитира признанията на пленени терористи, според които “критичната ситуация” за “Ислямска държава” е и заради недостига на медикаменти за лечение на ранените бойци, които поради тази причина биват оставяни на местните жители.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...