Бедствия, СВЯТ

Медведев: Само сирийците могат да определят своя президент

Сергей Лавров и Джон Кери обсъждат съдбата на страната във Виена

Медведев, Русия, Сирия, Ислямска държава, Лавров, Кери
Според руският премиер сирийският народ продължава да държи собствената си съдба в ръцете си.
Снимка: RT

„Не може той да представя само една етническа група или политическа сила”, заяви Дмитрий Медведев.

„Сирийският народ има своето право да определи кой ще е лидерът на страната. Той няма как да бъде представител само една политическа или етническа група, тъй като представлява лицето на цялата нация”, добави руският премиер.

Според него съдбата на държава още е в ръцете на народа като Русия ще помогне на Сирия да запази своя суверенитет, защото „вярва в бъдещето на тази древна земя”.

Междувременно в австрийската столица Виена, за да обсъдят бъдещето на Сирия са се срещнали руският външен министър Сергей Лавров и американският държавен секретар Джон Кери.

Към двамата висши дипломати по-късно ще се присъединят външните министри на Турция и Саудитска Арабия, които заедно със САЩ подкрепят сражаващите се срещу Асад бунтовници.

Вестник Times пък съобщава, че британската авиация може да започне осъществяването на удари по цели на терористичната организация „Ислямска държава”.

Бомбардировачи „Торнадо“, разположени във военновъздушната база в Кипър, вече нанасят удари по терористите в Ирак и са готови да стартират бомбардировките в Сирия, информира изданието, позовавайки се на източник в командването на Кралските военновъздушни сили.
„Подобна стъпка може да се приеме с одобрение от страна на коалицията, водена от САЩ, както и да допринесе в значителна степен за целта ни, въпреки че американските и френските самолети вече извършват операции в Сирия“, заяви комодорът на британската авиация Мартин Семпсън.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...