Коментари

Лъвовете заслужават лъвска публика

Снимка: Gong.bg
Снимка: Gong.bg

Волейболистите ни са момчетата, които накараха всички ни да се гордеем и да пеем в продължение на дни. Такова събитие в родната действителност е без прецедент и се помни. Защото ние българите не обичаме да сме задружни и определено не обичаме да ни карат да участваме в нещо общо, освен ако няма безплатни кебапчета.

Оказва се обаче, че все пак някъде вътре в душата на нашенеца е останала тънка струна, която може да завибрира и да го накара да се почувства горд от това, че е именно такъв – българин.

Да стигнат да нея се оказаха способни момчетата, чиито сърца са лъвски. Едва ли някой от нас може да си представи какво коства на националния отбор да бъде един от най-добрите в света. Факт е обаче, че те не мрънкат, не се тръшкат, не обиждат, а просто играят и побеждават. А като всички хора и те имат разногласия, болки и трудности, но успяват да загърбят всичко, когато са на терена, защото дават сърце и душа за България.

Публиката също се раздаваше до последно за победата. Уникална смесица от чувства заля всички в залата, но и не само тях. Настръхнали от гордост, прегракнали от скандиране, със зачервени от пляскане ръце, часове на крака и светнали очи. Такива бяха българите в последната седмица. Невиждано задружни, незапомнено щастливи и едновременно с това безгрижни, раздаващи се за любимия отбор.

И така до последното 3 на 0 срещу Германия, когато се оказа, че отборът може и да губи. След мача с Франция изведнъж всички станаха спецове по волейбол, а лъвовете – „некадърници“. За пореден път се оказа, че имаме къса памет и твърде бързо се отричаме от това, което сме били довчера, дерейки гърло за любимците си.

А лъвовете заслужават публика, която да ги подкрепя, дори и когато резултатът не е в тяхна полза. Да не си тръгва още преди края на мача, защото „няма какво да види“ и да се върне следващия път, когато нашите са на терена. Просто така прави лъвската публика, която е зад момчетата и не се чуди дали да даде пари за билет, „ако ще падат“.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...