Разследват лекари заради починало новородено във Варна

Снимка: БГНЕС

Нов смъртен случай на новородено разследват прокуратурата и здравните служби във Варна. Момченцето починало в болница 20 часа след раждането, а родителите твърдят, че в епикризата на майката има неверни данни. В момента тече проверка дали лекарите имат вина за смъртта на бебето, съобщава Нова телевизия.

Дарина постъпва в родилното отделение на болница "Света Анна" навръх Великден - по спешност заради обилно кръвотечение. Дежурен лекар е д-р Петър Свраков.

Жената е поставена на системи и апарат, проследяващ тоновете на бебето.

Четири часа по-късно е свикан екип за секцио, а два часа след операцията й обясняват, че детето се е родило с кръв в гърдичките, че са го интубирали, сърчицето му биело слабо.

След още три часа бебето е преместено в специализирано отделение в АГ-болницата, където умира. Според родителите обаче има невярна информация в епикризата на родилката.

Открили и друго несъответствие - половин килограм разминаване в теглото на момченцето по документите от двете болници. Консултирали се с няколко специалисти.

Доктор Свраков категорично отказа да се срещне с екип на Нова телевизя. Преди около една година той получи условна присъда за взимане на подкуп. Миналата година гинекологът нямаше право да практикува.

 

Коментари (0) Добави мнение


USD 1.5409 
GBP 2.4729 
CAD 1.3733 
CHF 1.6215 
JPY 1.4403 
RON 4.4275 
DKK 2.6264 
RUB 3.7509